Bâlea Lac și Bâlea Cascadă

Bâlea Lac și Bâlea Cascadă

transfagarasan

Bâlea Lac este un lac glaciar aflat la o altitudine de 2.034 m. în Munții Făgăraș. Distanța de la Sibiu la Bâlea Lac se parcurge în aproximativ 4 ore. La Bâlea Lac se poate ajunge ușor vara cu orice mijloc rutier, trecând prin Cărtișoara, Poarta Geniștilor și Poarta Întâlnirii. În anotimpul rece se poate ajunge doar cu o telecabină de la Bâlea Cascadă.

Deși uneori drumul poate fi mai anevoios, o data ajuns în Masivul Făgăraș, priveliștea extraordinară te va face să uiți de oboseală. În timpul iernii peisajul este mai frumos datorită crestelor albe ce se înalță semețe. În aceeași perioadă a anului poți vizita și hotelul de gheață pentru a avea parte de o experiență unică.

Prin județul Sibiu poți ajunge pe cele mai înalte drumuri rutiere din România, Transfăgărășan și Transalpina.

Traseul Transfăgărășan

Pentru a traversa Munții Parâng de la nord la sud puteți merge pe Transalpina ce pornește din Săliștea și ajunge în Novaci. De asemenea, putreți opta pentru Transfăgărășan, recunoscut pentru traseele sale sinuoase, în rândul cicliștilor și al pasionaților de enduro.

În ultimii ani, Transfăgărășanul a ajuns faimos și în rândul străinilor, care vin de la mari distanțe pentru a-l parcurge. Transfăgărășanul surprinde atât prin înălțimea la care a fost construit, dar și datorită culmilor nesfârșite de peisaje de vis pe care le oferă. Transfăgărășanul este deschis doar în perioada iulie – octombrie.

De Transfăgărășan se leagă evenimente importante ca: Sibiu Rally, o cursă a mașinilor de epocă, 2X2, cel mai greu concurs de alergare montană, Dracula Bike Fest, o întrecere de ciclism, Transfăgărășan Speed World Record și multe altele. De asemenea, multe personalități au venit să vadă Transfăgărășanul, printre care enumerăm: Jean Claude Van Damme, Jeremy Clarkson, Nicolas Cage și alții.

Mai mult, Transfăgărășanul ocupă un loc fruntaș în mai toate topurile de trasee de vacanță pe patru sau două roți. Dacă ajungeți la Sibiu, vă recomandăm să încercați traseul Transfăgărășan. Mai multe informații găsiți pe site-ul oficial al drumului.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM SUSPENDAT TEMPORAR ACTIVITATEA ÎN URMĂTOARELE HOTELURI:

Grand Hotel Continental, Continental Forum Tîrgu Mureș, Continental Suceava


Informații privind flexibilitatea rezervărilor dumneavoastră și siguranța călătoriilor

Toate rezervările cu data de sosire înainte de 31 mai pot fi modificate sau anulate fără penalizare

Toate rezervările cu data de sosire după 1 iunie pot fi modificate pentru o altă perioadă până la sfârșitul anului 2021, în limita disponibilității.


Serviciile de alimentație precum și alte servicii suplimentare din hoteluri sunt temporar restricționate.


Măsuri de pregătire și prevenire privind sănătatea și siguranța oaspeților și echipei noastre.