Ce este Transilvania Train?

Transilvania Train nu este o simplă călătorie, ci, mai curând, un program turistic presărat cu activități culturale și recreative, o aventură unică de-a lungul căreia vei explora cele mai frumoase zone ale Ardealului, o incursiune în tradiția săsească, dar și în gastronomia tradițională, o lărgire a orizonturilor, o croazieră relaxantă pe uscat în urma căreia îți vei descoperi noi pasiuni și vei cunoaște oameni preocupați de aceleași lucruri ca și tine.

Cu alte cuvinte, te invităm să te îmbarci la bordul primului tren turistic privat de România ce te va purta timp de 5 zile prin orașele simbol ale Transilvaniei și prin satele idilice din regiunea Haferland.

Transilvania Train va pleca în data de 22 august 2018 din Brașov și va trece prin Haferland, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Oprind în gara fiecărui oraș, alături de ghizi vei vizita cetăți medievale ce mustesc de istorie, vei lua prânzul în mijlocul naturii sau vei face turul mai multor biserici fortificate, printre acestea numărându-se cea din Saschiz, un monument istoric ce datează din secolul al XIII-lea sau renumita biserică fortificată din Viscri.

Mai precis, principalul punct forte al acestui proiect unic în România este programul. De la numărul orelor petrecute în tren, la degustările de vin sau de preparate săsești și până la numeroasele work-shop-uri tradiționale, totul este pus la punct până la cel mai mic detaliu. Astfel, nicicând nu ți-a fost mai ușor să înveți tainele țesutului sau ale dulgheriei, să afli cum se restaurează lemnul sau de ce rezistă țiglele tradiționale săsești timp de veacuri. Pe lângă aceste activități, vei putea să te înscrii la cursuri de arhitectură medievală sau de echitație și te vei plimba pe dealuri împădurite cu arbori seculari.

Odată cu conceperea și organizarea programului s-a ținut cont, desigur, și de cei însuflețiți de muzică. Astfel, vei participa la evenimente exclusiviste și rare, precum concertul Filarmonicii din Sibiu sau concertul de orgă al Bisericii din Sebeș, unde auzul ți se va delecta cu interpretări de excepție ale unor arii din Brahms și Wagner.

Te invităm, așadar, să te înscrii într-o călătorie unică. Mai multe detalii, aici.