În județul Sibiu se disting mai multe subregiuni: Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Valea Hârtibaciului, Valea Târnavelor și Țara Secașelor. Așezările rurale din împrejurimi au un farmec aparte fiind dominate de spiritul domol ardelean. Căldura oamenilor și modul lor de viață dau un plus de valoare locului, peisajul fiind desprins din letopisețele în care era descrisă viața rurală din trecut.
Obiceiurile oamenilor se bazează pe tradiția care s-a conservat foarte bine în această zonă. Printre meșteșugurile păstrate din străbuni sunt cultivarea pământului și oieritul, transhumanța fiind unul dintre procesele pe care s-a construit identitate locală. Localnicii își trăiesc existența în jurul acestui obicei de a merge cu turmele de oi în zonele de câmpie. Turiștii au posibilitatea de a observa toate aceste activități ba chiar pot participa. În orice regiune a țării noastre, tradițiile sunt păstrate cu sfințenie mai ales cele culinare.
Turiștii sunt invitați să participe la degustări de brânzeturi care sunt obținute prin procese speciale care s-au transmis în forma lor inițială, din generație în generație. Pentru ca experiența să fie completă turiștii pot sta la un picnic în natură astfel încât să se poată bucura de preparatele tradiționale și de splendoarea peisajului în același timp. În acestă regiune au locul de asemenea arta și meșteșugurile. Se pot viziona colecțiile de icoane pictate pe sticlă precum și colecțiile meșteșugarilor desăvârșiți în arta confecționării clopurilor. Turiștii pot simți cu adevărat ce înseamnă o zi din viața unui localnic, fiindcă experimentează activitățile obișnuite, mâncarea, munca și tradiționalele plimbări cu căruța.
În afară de asta pot avea parte de mai multă distracție și adrenalină în parcul de aventură din Păltiniș.