De la medieval la modern
De la medieval la modern

Despre noi

Despre Noi

Hotelul Continental Forum este un loc ce a marcat sfârșitul epocii hanului medieval și începutul industriei hoteliere moderne. Clădirea, ce este un martor tăcut al istoriei orașului, a avut nu mai puțin de 5 denumiri de-a lungul timpului: „La Bila Aurie”, „Bulevard”, „Habermann“, „Europa“ și denumirea de azi: „Continental Forum“.

În 1853, era inaugurat la primul etaj al hotelului „La Bila Aurie” întâiul telegraf din oraș. Apoi regăsim același hotel sub denumirea de „Habermann”. Acesta se dezvoltă cu o nouă aripă și va primi denumirea de „Bulevard”.

În 1914, Mitropolia Ortodoxă a preluat clădirea și a reamenajat-o construindu-i un al treilea corp, prelungind hotelul până la intersectarea străzilor Bălcescu și Șaguna.

Noul hotel se va numi, în perioada anilor `30 -`40, „Europa”. În perioada comunistă, acesta va fi redenumit „Bulevard”, nume ce îl va menține până în 2007, când este preluat de Continental Hotels și devine „Continental Forum“.

Clădirea hotelului Continental Forum este de factură clasicistă, dar a suportat importante modificări. Știm că edificiul Casei Habermann a fost construit între anii 1876 – 1877, fiind așezat pe Bretter, ceea ce în acea perioadă era promenada cu cel mai mare trafic pietonal al orașului.

©2021 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media