Muzeul Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal este o emblemă pentru Sibiu întrucât este primul muzeu din România și din Centrul Europei (deschis pentru public în 1817). Muzeul poartă numele baronului Samuel von Brukenthal, singurul reprezentant al comunității săsești căruia i s-au atribuit funcții importante în cadru statului austriac în secolul XVIII.

În perioada 2006-2009, muzeul a fost complet renovat, iar spațiile exterioare au fost amenajate cu facilități de relaxare pentru vizitatori. De asemenea, au apărut noi spații în interiorul muzeului: Galeria de Artă Contemporană și Galeria de Artă Românească.

Pe lângă acestea, la subsolul Muzeului puteți descoperi Expoziția Gothic și colecția de 100 de copii în ghips după sculpturi celebre.

La parter, sunteți invitați să descoperiți sculptura transilvăneană în piatră din secolele XIII-XIX, cabinetul de stampe și desene și cabinetul de cartografie.

La primul etaj veți fi introdus în saloane de recepție care păstrează tapetul original din mătase și pânză cu motive orientale, candelabre de cristal, dar și sobe din faianță aduse din Viena. Pe același etaj veți afla tainele artei medievale transilvănene, caracteristicile picturii germane și austriece, dar și impresionantele covoare anatoliene, covoare otomane folosite drept covoare de rugăciune.

La ultimul etaj se află capodoperele colecției Brukenthal, dar și o colecție de picturi flamande, olandeze și italiene.

Pentru mai multe detalii consultați website-ul muzeului.