Orasul de sus

Punctul central al Orașului de Sus este reprezentat de Piața Mare, iar în partea nordică se află Piața Mică și Piața Huet.

Vezi detalii

Muzeul Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal este o emblemă pentru Sibiu întrucât este primul muzeu din România și din Centrul Europei (deschis pentru public în 1817).

Vezi detalii
Transilvania Train

Ce este Transilvania Train?

Hai să te îmbarci la bordul primului tren turistic privat.

Vezi detalii

Transilvania Train nu este o simplă călătorie, ci, mai curând, un program turistic presărat cu activități culturale și recreative, o aventură unică de-a lungul căreia vei explora cele mai frumoase zone ale Ardealului, o incursiune în tradiția săsească, dar și în gastronomia tradițională, o lărgire a orizonturilor, o croazieră relaxantă pe uscat în urma căreia îți vei descoperi noi pasiuni și vei cunoaște oameni preocupați de aceleași lucruri ca și tine.

Cu alte cuvinte, te invităm să te îmbarci la bordul primului tren turistic privat de România ce te va purta timp de 5 zile prin orașele simbol ale Transilvaniei și prin satele idilice din regiunea Haferland.

Transilvania Train va pleca în data de 22 august 2018 din Brașov și va trece prin Haferland, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș. Oprind în gara fiecărui oraș, alături de ghizi vei vizita cetăți medievale ce mustesc de istorie, vei lua prânzul în mijlocul naturii sau vei face turul mai multor biserici fortificate, printre acestea numărându-se cea din Saschiz, un monument istoric ce datează din secolul al XIII-lea sau renumita biserică fortificată din Viscri.

Mai precis, principalul punct forte al acestui proiect unic în România este programul. De la numărul orelor petrecute în tren, la degustările de vin sau de preparate săsești și până la numeroasele work-shop-uri tradiționale, totul este pus la punct până la cel mai mic detaliu. Astfel, nicicând nu ți-a fost mai ușor să înveți tainele țesutului sau ale dulgheriei, să afli cum se restaurează lemnul sau de ce rezistă țiglele tradiționale săsești timp de veacuri. Pe lângă aceste activități, vei putea să te înscrii la cursuri de arhitectură medievală sau de echitație și te vei plimba pe dealuri împădurite cu arbori seculari.

Odată cu conceperea și organizarea programului s-a ținut cont, desigur, și de cei însuflețiți de muzică. Astfel, vei participa la evenimente exclusiviste și rare, precum concertul Filarmonicii din Sibiu sau concertul de orgă al Bisericii din Sebeș, unde auzul ți se va delecta cu interpretări de excepție ale unor arii din Brahms și Wagner.

Te invităm, așadar, să te înscrii într-o călătorie unică. Mai multe detalii, aici.

Sibiu

Centrul istoric al Sibiului este plin de mărturii și urme ale vechiului oraș medieval, cu o istorie bogată și veche de 900 de ani.

Vezi detalii

Mărginimea Sibiului

În județul Sibiu se disting mai multe subregiuni: Mărginimea Sibiului,Țara Oltului, Valea Hârtibaciului, Valea Târnavelor și Țara Secașelor.

Vezi detalii

Bâlea Lac și Bâlea Cascadă

Bâlea Lac este un lac glaciar aflat la o altitudine de 2.034 m. în Munții Făgăraș. Distanța de la Sibiu la Bâlea Lac se parcurge în aproximativ 4 ore.

Vezi detalii

Muzeul ASTRA

Muzeul Civilizației Populare și Tradiționale Astra alături de Muzeul Civilizației Transilvane Astra și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească “Emil Sigerus” sunt alte câteva obiective care nu trebuie omise dacă sunteți în vizită în orașul Sibiu.

Vezi detalii

Un oraș medieval ce trăiește prin cultură

Sibiul este destinația perfectă pentru turiștii ce vor să se relaxeze și care au nevoie de o vacanță liniștită. Orașul se remarcă prin stilurile arhitecturale ce se îmbină armonios.

Vezi detalii