Un oraș încărcat de istorie
Un oraș încărcat de istorie

Sibiu

Orașul medieval din secolul XXI

Autor: Oltea Zambori

Centrul istoric al Sibiului este plin de mărturii și urme ale vechiului oraș medieval, cu o istorie bogată și veche de 900 de ani. Atmosfera de poveste este oferită de arhitectura veche a clădirilor ce te înconjoară, a turnurilor de observație și a zidurilor de apărare încă păstrate, dar și de natura și oamenii minunați ce dau viață acestui oraș. Podul Minciunilor și Pasajul Scărilor sunt două dintre construcțiile ce făceau legătura dintre Orașul de Sus și Orașul de Jos.
Nu este de mirare ca Sibiul este una dintre cele mai importante atracții turistice din România. În anul 2007 a fost numit Capitală Culturală Europeană datorită creșterii semnificative din punct de vedere cultural și economic. Drept urmare, Sibiul nu este doar un oraș bazat pe istoria sa, este un oraș ce îmbină plăcut medievalul și modernul, un oraș care a știut să iși păstreze și să își valorifice istoria chiar și atunci când tehnologia și modernismul au început să înflorească.
Numeroasele biserici și catedrale găzduite de acest oraș sunt probabil rezultatul diferitelor etnii și religii ce au reușit să conviețuiască împreună transformând Sibiul într-un oraș multicultural. Biserica dintre brazi, Sinagoga Mare, Biserica parohială romano-catolică, Catedrala Evanghelică si Catedrala Mitropolitană sunt doar câteva dintre lăcașurile de cult, cu o arhitectură deosebită, ce pot fi vizitate în Sibiu.
În mod evident, muzeele nu pot să lipsească dintr-un oraș cu o asemenea încărcătura istorică și culturală.

Palatul Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România, se află chiar în Piața Mare a Sibiului și trebuie vizitat de oricine vrea să guste puțin din modul de viață al vechii nobilimi. Pentru pasionații de istorie, etnografie, arme, locomotive, și farmacie Sibiul oferă muzee ca Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Arme si Trofee de Vânătoare și Muzeul de locomotive cu aburi.
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în fiecare an, în primăvară, și este considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei. Anual sunt organizate Festivalul de Artă Medievală, Festivalul de Artă Neconvențională „La Strada”, Festivalul Internațional de Muzică Electronică și Artă Contemporană Transylvania Calling și Festivalul Internațional de Jazz Sibiu. Din 2014, langă Sibiu, pe Aerodromul Măgura, a luat naștere Festivalul Airfield.
Ca orice oraș cu un turism dezvoltat și care se bazează pe evenimente culturale și populația tânără, Sibiul prinde și mai multă viață, seara, când barurile și puburile găzduiesc oameni cu voie bună. După o zi plină de peisaje minunate și vizite la muzee, te poți relaxa cu o licoare, la alegere, într-unul dintre aceste localuri. Fie că alegi Pardon Cafe, Cheers Irish Pub, Oldies Pub Live Music, Rock N’Bike Club, sau Union Retro Club, orice om ce a trecut pe acolo îți poate garanta o seară placută, alături de oameni veseli,primitori și open-minded.
Toate aceste motive fac Sibiul un punct de atracție pe care orice român trebuie să îl cunoască, și orice străin trebuie să îl viziteze.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media