Un oraș medieval ce trăiește prin cultură

Sibiul este destinația perfectă pentru turiștii ce vor să se relaxeze și care au nevoie de o vacanță liniștită. Orașul se remarcă prin stilurile arhitecturale ce se îmbină armonios. O vizită la Muzeul Național Brukenthal îți oferă o călătorie fascinantă în timp. Palatul ce este astăzi muzeu a fost construit de baronul Samuel von Brukenthal.

Muzeul găzduiește operele de artă ale unor artiști celebri precum: Jan van Eyck, Antonello da Messina, Hans Memling, Lorenzo Lotto, Pieter Bruegel, Franz Neuhauser, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba.

Sibiu - Oraș medieval

Dacă ești pasionat de artă mai sunt și alte muzee pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi în Sibiu. Printre acestea se numără Muzeul de istorie- Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei și Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”.

Ca turist ajuns în Sibiu, trebuie să ai pe lista ta de obiective turistice de vizitat, Piața Mică, Piața Mare și Piața Huet. De asemenea, nu trebuie să ratezi panorama extraordinară pe care o poți vedea din Turnul Sfatului.

La o simplă plimbare poți admira clădirile în stilul baroc sau gotic, străduțele înguste în stil medieval, coloristica și toate particularitățile ce dau autenticitate locului.

Pe lângă faptul că abundă de bogății ale patrimoniului cultural, Sibiul este locul ce găzduiește foarte multe evenimente culturale.